O nama

Savršeno smješten uz more, na mirnoj lokaciji okruženoj dramatičnim crnogorskim planinama, apartmani i restoran Babilon udaljeni su samo 3 kilometra od centra Kotora i Starog Grada koji je pod zaštitom UNESCO-a. Babilon ima prostranu terasu i privatnu plažu.

Mnogo je stvari koje možete vidjeti i istražiti u Kotoru i okolnim područjima, kao što je Pomorski muzej Crne Gore smješten u Kotorskom Starom Gradu, antički gradski zidovi i mnoge crkve i katedrale koje datiraju iz 12og vijeka. Antički kotorski Stari Grad je jedan od najbolje očuvanih u regionu, zaštićen gradskim bedemima dugim 4 kilometra koji su noću osvijetljeni kako bi stvorili upečatljiv obris lavlje glave.

Prvobitna zgrada Babilon Apartmana i Restorana datira iz sredine 17og vijeka i odlikuje se autentičnom arhitekturom. Apartmani i sobe koje se nalaze u staroj zgradi imaju autentične kamene zidove koji odišu srednjevjekovnim šarmom. Apartmani su dizajnirani u modernizovanom duhu srednjeg vijeka sa nekim odlikama tradicionalnog stila. Apartmane u novoj zgradi krasi moderan, urbani stil sa prostranim dizajnom. Da saznate više o tipovima soba i apartmana, kliknite ovdje.

Restoran Babilon nudi tradicionalnu mediteransku i crnogorsku kuhinju i riblje specijalitete bazirane na jednostavnim domaćim jelima pripremljenim od kvalitetnih sastojaka, i sve to u intimnom i gostoljubivom prostoru. U našem baru naći ćete veliki izbor koktela, kao i niz domaćih i svjetski poznatih pića. Naš plažni restoran pruža prekrasan pogled na jedan od najljepših pejsaža Bokokotorskog zaliva. Tokom dana ručajte na terasi našeg restorana koja se nalazi u hladu omogućenom prirodnim “suncobranom” kog čine kivi biljke, a noću možete uživati u večeri pod mjesečinom dok uživate u prizoru jednog od najljepših crnogorskih zaliva.

Dobro došli u Babilon!